Brown Betty, een streepje geschiedenis

Brown Betty is van oorsprong een Engelse term en is een ronde bruine theepot gemaakt van klei. In het Victoriaanse tijdperk rond 1850 - toen thee een absolute piek bereikte qua populariteit - werd de thee die klaargemaakt werd in een Brown Betty als excellent beschouwd! De theebladeren kregen dankzij de ronde vorm van de pot namelijk meer ruimte om rond te dwarrelen in het hete water, wat leidde tot meer smaak en minder bitterheid. In Engeland is er een traditionele pottenbakkersfamilie "Adderley" die nog steeds volgens de oude traditie Brown Betty theepotten maakt.

Brown Betty & de broers Van Roost

De broers Johan en Karl Van Roost zijn al jaren gepassioneerd door chocolade, thee, streekproducten en delicatessen. Hun droom was om een grote beleefwinkel te openen waar je kon ruiken, voelen, proeven en kennismaken met nieuwe producten van over de hele wereld maar ook van de streek. Ze gaan voortdurend op zoek naar topproducten die er in hun segment bovenuit steken qua originaliteit, verpakking en smaak. Toen het pand in de Bondgenotenlaan nr. 6 in Leuven vrij kwam, hebben ze geen seconde getwijfeld: het was dé ideale plaats om hun Brown Betty te huisvesten. 

Brown Betty, delicatessen in hartje Leuven

In maart 2016 opende Brown Betty de deuren en stalde meteen meer dan 1000 producten uit. Eén blik in de etalage is genoeg aanleiding om binnen te stappen en het enorme assortiment delicatessen te ontdekken. Brown Betty zet in de eerste plaats in op premium thee met topmerken als Kusmi Tea, Lov Organic, Frères Dammann, Or Tea?, Curiosithee by Ann Vansteenkiste, Whittard of Chelsea en een uitgebreid gamma thee, kruiden- en fruitinfusies onder het eigen merk “Brown Betty”. Ook koffiedrinkers en chocoladeliefhebbers worden verwend met artisanaal gebrande koffie en een fijne selectie zoetigheden. Het assortiment wordt aangevuld met Vlaams-Brabantse streekproducten en een mediterrane selectie van kruiden, pasta’s en wijnen. Naast koffie- en theeaccessoires vind je bij Brown Betty ook vintage bakaccessoires, klein keukengerei en alles voor de gedekte tafel met onder andere de volledige collectie van Pascale Naessens.

Proeven, ruiken, voelen, geven

Via geur- en smaakstaaltjes kan je in de winkel onze thee, koffie en zoetigheden komen ontdekken. Brown Betty is ook gespecialiseerd in geschenkmanden. Vertel ons wie je wil verrassen en wat voor persoonlijkheid hij of zij is - koffiedrinker? Theeliefhebber? Zoetebek? Fan van de mediterrane keuken? - en wij stellen een gepersonaliseerd cadeau samen.

Brown Betty organiseert ook regelmatig workshops en proeverijen om nieuwe producten voor te stellen. Word fan van onze Facebookpagina Brown Betty en blijf op de hoogte van onze activiteiten en proeverijen.Ontdek hier de uitgebreide collectie thee >>

Ontdek hier de collectie delicatessen >>

Ontdek hier alle thee- & koffie accessoires >>

Ontdek hier alles voor de gedekte tafel >>

Brown Betty, uw beleefwinkel in hartje Leuven met meer dan 1.000 smaken!

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x