Delicatessen - in love with taste!

Brown Betty is een beleefwinkel met meer dan 1000 delicatessen: een topselectie premium thee, de haute couture van Belgische chocolade, artisanaal gemaakte speculoos en koekjes, een selectie Vlaams-Brabantse streekproducten, mediterrane producten en een collectie wereldkruiden. Duik in de wondere wereld van Brown Betty.


 

BN_BbyBZaabar.jpg

Chocolade

Zoetebekken zijn bij Brown Betty aan het juiste adres. Fier als we zijn op onze Belgische chocoladetraditie bieden we een lekker en origineel assortiment Belgische chocolade aan.

Think Chocolate!

De lekkerste Leuvense chocolade wordt verkocht bij onze collega’s van Think Chocolate! in de L. Vanderkelenstraat 43 (tegenover museum M). Bij Brown Betty selecteerden we enkele toppers uit hun gamma: extravagante pralines, succulente zeevruchten, truffels met vernieuwende smaken, hemelse orangettes, Délices de Louvain, …

Ook gepersonaliseerde chocolade kan, maar bestel deze tijdig: een reep of een chocolade fles met een tekst naar keuze, pralines met een logo, tekening of foto erop, het kan allemaal.

Sweet Victorine

Voor een enorm uitgebreid, bijzonder lekker assortiment Belgische snoepjes kan je 24/7 terecht bij  Sweet Victorine

Leuvense Fonskes

Leuvense Fonskes zijn handgemaakte pralines van 100% Belgische chocolade van de hoogste kwaliteit met verfijnde vullingen van verschillende smaken: koffie, caramel, praliné. De praline toont het symbool van Leuven: de “Fons Sapientiae”, bron der wijsheid, het standbeeld op het Leuvense Pieter De Somerplein. Het symboliseert zowel de vreugde van het bier in de ene hand als de universitaire kennis van het boek in de andere hand: een combinatie die Leuven uniek maakt in de wereld.


 

BN_MaisonDandoy.jpg

Koekjes en speculaas

Maison Dandoy maakt sinds 1829 koekjes en speculaas volgens de traditionele recepten van over-over-overgrootvader: ovenvers, vol van smaak, zoet van geur en rond van karakter. Handgemaakt in hun Brussels atelier, op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Ambachtelijk van het eerste ei tot en met de laatste kruimel. Kom de koekjes van Maison Dandoy nu proeven bij Brown Betty.


 

BN_Generous.jpg

Glutenvrije koekjes

Ben je een zoetekauw maar moet je rekening houden met een glutenallergie? Bij Brown Betty hebben we een mooi assortiment van glutenvrije koekjes. De ambachtelijke Belgische koekjesfabriek Generous heeft een rijk gamma aan biologische en glutenvrije producten op de markt gebracht. Kom bij Brown Betty kennismaken met Céline Citron, Charlotte Chocolat, Sylvain Speculoos, Victor Vanille, Nicole Noisette, Colette Coco en Stella Stracciatella. Ze bevatten geen gluten en toch smaken ze heerlijk!


 

BN_streekproducten.jpg

Streekproducten

Brown Betty wil een ambassadeur zijn van onze Vlaams-Brabantse streekproducten. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Kom langs en ontdek een mooie selectie topproducten van eigen bodem: confituren en konfijten van Wildiers, alcoholvrije Vin du Jardin, honing van imker Herman Torfs, Rom koffie, mosterd van De Ster, de bekroonde Chardonnay Meerdael, druivenadvocaat van de Nieuwe Serre en een uitgelezen selectie streekbieren.


 

BN_SanLorenzo.jpg

Mediterrane producten

Brown Betty brengt de zuiderse zon naar Leuven met een selectie kruidenmixen van het Griekse Sparoza, artisanale pasta’s, pesto’s, tapenades, pastinades, olijfolie, balsamico, zoutsoorten, Amaretti,… Voor uw geliefde Italiaanse producten van Lorenzo Pasta, Gran Cucina, Montanini, Pasticeria Rippa en Fratelli Comino kom je langs in onze winkel in Leuven. Ciao bella!Gimber & Nona June

Als producent van animatieseries en liefhebber van hedendaagse kunst had Dimtri een zeer drukke sociale agenda. Hij durfde nog amper een evenement bij te wonen waar ze telkens opnieuw slechte wijn of zoete frisdranken serveren. 

Zo is Dimitri op zoek gegaan naar een drankje dat zijn smaakpapillen kon opfleuren, zonder er een licht gevoel in het hoofd aan over te houden. Omdat hij er geen kon vinden, creëerde hij het zelf. Hij probeerde allerlei combinaties en ingrediënten. Tot op een dag in november 2017 al deze ingrediënten samenkwamen in een wonderbaarlijk bevredigende mix. “Ik voelde me net als Willy Wonka, maar dan zonder gekke kinderen.

Elk weekend maakte Dimitri een fles voor zichzelf. Al snel drongen zijn vrienden bij hem aan om ook flessen voor hen te maken. Zijn vrouw serveerde het aan haar klanten in haar decoratiewinkel en GIMBER werd een lokaal succes. Sommige mensen reden vijftig kilometer of meer om een fles te kopen. In een online wereld zegt dat iets over bevlogenheid.  In Leuven kan je steeds bij Brown Betty terecht voor je levensnoodzakelijke portie Gimber :-)BN_MillMortar.jpg

Mill & Mortar

Mill & Mortar is een Deens huis dat gespecialiseerd is in wereldkruiden. Ze gaan op zoek naar de herkomst van de kruiden met de meest verfijnde smaken van vers geoogste kruiden. Mill & Mortar brengt ze samen in een topcollectie: kurkuma, kardemon en echte kaneel uit Sri Lanka, Marrokaanse Ras El Hanout, Spaanse zoete paprika, vanille uit Madagaskar,…

Aanvullend is er een reeks zoutvlokken die je nergens lekkerder hebt geproefd: oak smoked salt flakes, citrus, red wine & black salt flakes… You name it, they’ve got it.

Spice up your life en kom deze unieke kruiden- en zoutcollectie ontdekken bij Brown Betty!Sal de Ibiza

De zouten van Sal de Ibiza bestaan uit 100% zeezout van de hoogst mogelijke kwaliteit. Sal de Ibiza wordt exclusief geoogst in “Parc natural de ses Salines d’Eivissa”. Een puur natuurproduct zonder additieven of bewaarmiddelen met meer dan 80 mineralen en spoorelementen.

Bij Brown Betty laten we je graag kennis maken met een mooie selectie uit deze prachtige lijn tafelzouten: naast het gewone tafelzout heeft Sal de Ibiza namelijk ook chili zout, BBQ zout, hibiscus, spicy cajun, citroengras & gember maar ook enkele heerlijke snacks zoals de nootjes en de fleur de sel chips. Eens geproefd ben je helemaal verkocht!ONTDEK OOK ONZE PREMIUM THEECOLLECTIE >>

Brown Betty, uw beleefwinkel in hartje Leuven met meer dan 1.000 smaken!

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x